Kurv: Emnebaserede referencelister

Udover almindelige nyhedslister over nyanskaffelser og emnebaserede nyhedslister kan man tilbyde sine brugere redigerede lister over titler til særlige interesse- eller ansvarsområder, emner, fag, eksaminer eller andet. Listerne opretter man ved hjælp af indkøbskurven i OPAC.

Brugere kan også selv oprette referencelister til eget brug eller til deling med kolleger eller studerende. Det kræver at rettigheden PermitCartSave er markeret for brugergruppen under rettigheder.

• Fra en hitliste der viser et søgeresultat, kan man markere en eller flere poster ved at sætte flueben til højre i posten.
  • Når en post er valgt, dukker en rød indkøbskurv op øverst til højre ved søgefelt: Klik på kurv for at overføre de markerede poster til kurven.
  • Klik på kurven igen for at se indholdet af kurven.
  • Hvis man markerer nye poster og klikker på kurv igen, tilføjes posterne samme liste.
  • Klik på kurven og vælg: "Kurv viser eksemplarer" for at se den aktuelle liste.
  • Klik på kurven og vælg: "Referenceliste" for at gemme en liste til eget brug eller til formidling.
    • Her vælger man et navn til listen, og man vælger om listen skal publiceres og være synlig for alle brugere.
    • Man kan også flette listen med tidligere oprettede lister.
  • Hvis en liste er oprettet og publiceret optræder den her:
    • Søg > Referenceliste
  • Listerne kan vises i en række forskellige formater: som hyldeliste, hitliste, i kort format til hurtig oversigt osv.: Vælg visningsformat øverst i listen.
  • Listen kan sendes til brugere, kolleger eller andre: Kopiér URL i browserens adresselinje.
  • Listen kan printes v.hj.a. browserens printfunktion.