Registrering af nye materialer

(vers. 3.00)

Registrering af ny post i MARC-format:

• Fra OPAC (søg > Simpelt): Klik Metadata > Ny record
  • Her åbner en MARC-editor
  • Vælg den relevante maske ud fra materialetype øverst i midten
  • Udfyld relevante felter og tryk Gem (lille skrift øverst)
  • Klik på knap 'Se' øverst for at se posten

Editor:

I editor er de fleste felter lukkede som standard. Man klikke på + for at åbne og udfylde et felt.

Man kan vælge at få vist alle felter åbne som standard. Det gør man her:

System > Interface > Metadatafunktioner

• Vælg den relevante samling og klik for at redigere til højre
  • Flueben ud for "kollaps" betyder at editor vises med de fleste felter lukkede.

Øverst til højre i editor kan man vælge format. Hvis man vælger 'Marc', vises posten i råt MARC-format. Man kan redigere posten i dette format: tilføje felter, slette og ændre indhold osv. Efter at have redigeret en post i det rå MARC-format skal man ændre format tilbage til 'Redigér', før man kan gemme posten påny.

I MARC-formatet i editor kan man også copy-paste rå MARC-data kopieret fra andre baser.

Eksemplar:

• Stå på posten
  • Klik på titlen og vælg: Eksemplarer
  • Der åbner en "objektoversigt" knyttet til titlen: Vælg blå knap Tilføj
  • Udfyld relevante felter, markér evt. for Nyhedsliste

Materialet bliver vist på nyhedsliste på portal i det antal dage der er angivet her:

System > Interface > Enhed

Kopiering af post fra ekstern base:

Se her.

Automatisk høst af poster:

Se her.

Kilder/Databaser:

De to første metoder til registrering kræver opsætning af de biblioteker og databaser (kilder), man ønsker at hente poster fra.

Se her.