Låneregler og udlånskategori

(3.00)

Et materiale bliver udlånt efter de regler der er gældende for den udlånskategori, som er valgt for materialet i forbindelse med registrering af eksemplaret.

Klik:

• System
    • > Stamdata
      • > Udlånskategori

Disse servicekategorier bestemmer overordnet, om et materiale er til udlån efter standardregler, ikke til udlån eller evt. til udlån med fast afleveringsdato.

De konkrete låneregler er baseret på en udlånskategori og er herudover bestemt ved individuelle låneperioder, rykkerintervaller mv.

Reglerne for lån bestemmer man her:

• System
    • > Stamdata
      • > Regler

Man kan redigere indstillinger for eksempelvis standardlån, og man kan oprette nye låneregler for en bestemt afdeling eller en bestemt brugergruppe.