Tidsskrifter: Nye titler og redigering af abonnement og udgivelsesplan

(vers. 3.00)

Se også tutorial om tidsskrifter i Reindex: Hjælp > Hjælp+

Ny titel:

• Klik: Metadata > Ny record
  • Vælg masken Tidsskrift i MARC-editoren
  • Udfyld felter for ISSN og titel og evt. andre felter, hvis nødvendigt
  • Tryk Gem (Lille skrift øverst til højre)
  • Tryk evt. Se for at få vist posten i OPAC

Når posten er gemt, tilføjer man konkrete abonnementsoplysninger. Det gør man fra "objektoversigten" der hører til posten. Der er to veje til objektoversigten fra OPAC:

• Højreklik på forsidebilledet ud for posten og vælg Objekter
  • Eller klik på titlen i posten og vælg knappen Eksemplarer

Fra objektoversigten kan man vælge:

• Metadata > Tilføj Abo
  • Hvis der allerede er abonnementsoplysninger til en titel, vil der være en gul knap til abonnement i objektoversigten.
  • Udfyld de relevante felter for abonnementet.
  • Vælg bl.a. om tidsskriftet er til fysisk cirkulation eller til notifikation (mail til interesserede ved modtagelse).
  • Husk at sætte det relevante felt til "Aktiv". Ellers vil tidsskriftet ikke optræde på listen over aktive abonnementer til modtagelse her: Tidsskrifter > Abonnement

Vær opmærksom på at abonnementsoplysninger ikke gemmes, hvis ikke nødvendige felter udfyldes. Man kan ikke gemme abonnementsoplysninger uden at tilknytte en leverandør.

• Hvis man modtager flere eksemplarer af samme titel, bør man oprette abonnementsoplysninger for hvert abonnement:
    • Fra objektoversigten som ovenfor: Metadata > Tilføj Abo
  • Dermed kan man også have forskellige typer cirkulation/notifikation til hvert abonnement.

Når abonnementsoplysninger er gemt, optræder titlen på listen over aktive abonnementer klar til modtagelse, dvs. klar til registrering af hæfter:

Tidsskrifter > Abonnement

• Fra tidsskriftsoversigten kan man ændre abonnementsoplysninger ved at klikke ikon for redigér til højre for en titel.
  • Herefter bør man angive en udgivelsesplan for abonnementet: Klik på ikonet for udgivelse til højre for en titel i oversigten over aktive abonnementer.
  • Endelig kan man fra abonnementsoversigten også angive en række informationer under Budget, og man kan knytte brugere til notifikations- eller cirkulationslisten.