Selvbetjent udlån og aflevering

(3.00)

Man kan give en brugergruppe mulighed for selv at låne og aflevere fra egen maskine, når de er logget ind. Det gør man under Rettigheder.

Selvbetjeningsautomat

Først skal man aktivere muligheden for at benytte selvbetjening:

• System
    • Interface
      • Loginprofil
  • Klik til højre under Handling
  • Sæt flueben ved Selvbetjening og Gem.

Dernæst skal man aktivere en konkret maskine (PC eller Mac) i biblioteket som udlåns- og afleveringsautomat. Det gør på den pågældende maskine:

• System
    • > Interface
      • > Skrankefunktioner

1) Her skal man vælge indstillinger for bibliotekets udlån & aflevering:

• Klik redigér (ikon til højre) for den relevante samling for at sætte indstillinger for selvbetjeningsautomat.
  • Her skal man bl.a. vælge, hvilken side der returneres til, når en bruger logger ud på automaten.
  • Man vælger også, om automaten skal bruges kun til udlån eller til udlån og aflevering.

2) Herefter kan man aktivere automaten ved at klikke på et af de to ikoner yderst til højre ud for relevant samling.

• Ud for den relevante afdeling: Klik på midterste ikon: stregkoden
    • Maskinen aktiveres som udlånsautomat eller som udlåns- og afleveringsautomat, hvis der forinden er sat flueben ved aflevering under indstillinger.
  • Eller klik på tredje ikon med pil
    • Maskinen aktivers som afleveringsautomat.
  • Hvis browseren eller maskinen bliver lukket helt, skal man genstarte automaten som beskrevet her.
  • Hvis en admin logger ind og afslutter, logges der helt ud, og automaten skal genstartes

Hvis brugere ikke skal kunne lukke browser eller navigere til en anden hjemmeside i den browser der er låst som automat, bør man låse browseren i såkaldt kioskmode. Dette kræver en tilføjelse eller et plugin i de fleste browsere. Se under browserens indstillingsmuligheder.