Selvbetjent udlån og aflevering

(3.00)

Man kan give en brugergruppe mulighed for selv at låne og aflevere fra egen PC, når de er logget ind. Det gør man under Rettigheder.

Selvbetjeningsautomat

Man kan også benytte en PC i biblioteket som udlåns- og afleveringsautomat. Det gør man her:

• System
    • > Interface
      • > Skrankefunktioner

1) Her skal man først vælge indstillinger for bibliotekets udlån & aflevering:

• Klik redigér (ikon til højre) for den relevante samling for at sætte indstillinger for selvbetjeningsautomat.
  • Her skal man bl.a. vælge, hvilken side der returneres til, når en bruger logger ud på automaten.
  • Man vælger også, om automaten skal bruges kun til udlån eller til udlån og aflevering.

2) Herefter kan man aktivere automaten ved at klikke på et af de to ikoner yderst til højre ud for relevant samling.

• Ud for den relevante afdeling: Klik på midterste ikon: stregkoden

PC'en bliver låst som selvbetjeningsautomat.

Hvis browseren eller maskinen bliver lukket helt, skal man genstarte automaten som beskrevet her.

Hvis brugere ikke skal kunne lukke browser eller navigere til en anden hjemmeside i den browser der er låst som automat, bør man låse browseren i såkaldt kioskmode. Dette kræver en tilføjelse eller et plugin i de fleste browsere. Se under browserens indstillingsmuligheder.