Slet eller kassér: Bøger og tidsskrifter, poster og eksemplarer

Når man skal slette eller kassere et materiale, bør man tage udgangspunkt i eksemplaret.

Find posten frem og klik på stregkoden for eksemplaret. Eller klik for at redigere eksemplaret i eksemplaroversigten for titlen: Objekter.

I oplysningerne om eksemplaret er der knapper nederst der giver følgende muligheder:

• Gem
  • Kassér: Eksemplaret kasseres, men data om udlån bevares til rapporter og statistik. Hvis der kun er dette ene eksemplar knyttet til titlen, bliver man spurgt om posten også skal slettes.
  • Slet: Eksemplaret slettes, posten bevares.
  • Ordre

Man kan ikke kassere eller slette eksemplarer som er udlånt eller reserveret.

Hvis der er mere end ét eksemplar af posten, kan man ikke slette både eksemplar og post, men kun vælge mellem at slette eller kassere det pågældende eksemplar.

Kassering af større mængde bøger

• Vælg: System > Data > Flyt eksemplarer
  • Vælg "Flyt til kassér"
  • Aflæs stregkoder

Fjernelse af en "tom" post uden eksemplarer

Find posten frem. Klik på redigér for at få vist posten i MARC-editoren og derefter kassér (øverst med småt).

Tidsskrifter

Slet først alle hæfter/eksemplarer af tidsskriftet. Det kan gøres fra oversigten over hæfter/objekter: Find posten frem og klik på Objekter øverst.

Slet eventuelle abonnenter på abonnementet.

Slet derefter abonnementsoplysninger: Klik til højre for titlen i tidsskriftsoversigten for at redigere. Vælg slet nederst.

Find posten frem igen. Vælg redigér (som ovenfor) og derefter kassér.