Fast lån

I Reindex kan man ikke operere med lån uden en udløbsdato, dvs. man kan ikke arbejde med bøger i fast lån til hvis de er fast placeret på f.eks. et medarbejderkontor.

Man kan gøre to andre ting i stedet: Placere materialer "i depot" hos en lærer/medarbejder eller oprette et medarbejderkontor som del af bibliotekets samling.

Depot

• Vælg: System > Data > Flyt eksemplar
  • Vælg "flyt til" Person.
  • Skriv brugerkode for medarbejderen og herefter materialets stregkode.

Husk evt. at aktivere rettigheden Permit View Depot under Rettigheder.

Samling

Samlingsoplysninger ser og redigerer man her:

System > Stamdata > Samling

(Se evt. Hjælp til denne side)

Der kan være indtil fire niveauer i et tænkt hierarki af afdelinger = dele af samlingen

Sørg for at oprette en samlingsbetegnelse for alle lokaliteter og kontorer, hvor der står materialer fast.

Herefter kan nye eksemplarer af materialer der bliver oprettet, placeres i den rigtige del af samlingen.

Når en bruger ser materialet i et søgeresultat, vil der stå hvor bogen er under samlingsoplysninger.

Se mere om samlingsbetegnelser her:

https://reindexknowledge.zendesk.com/entries/64584045-Samling-Afdelinger-kontorer-mv-