Fornyelse af lån

Mulighed for fornyelser sættes generelt på lånereglen:

System > Stamdata > Regler

Klik på redigér ud for en regel (eller klik for at oprette ny regel).

Der er et felt der kan markeres for "Ej fornyelse", hvis biblioteket ikke tillader det for slutbrugere.

(Bibliotekaren kan altid "forny" ved at forlænge, dvs. ved at ændre afleveringsdato for et lån: Klik på dato i brugerens kontooversigt.)

I feltet "Max antal fornyelser" angiver man det antal fornyelser, man tillader.

Vær opmærksom på at 0 betyder, at der ikke er loft over antal fornyelser (max=0).

Herefter kan man i oversigten over rettigheder hhv. åbne og lukke for, at brugergrupper kan forny selv fra deres kontooversigt. Se mere om rettigheder her.

Se om fornyelse af fjernlån her.