IP-spærring og sikkerhed

Under indstillinger for rettigheder kan man bestemme, om udefrakommende skal kunne søge i ens samling, eller om der skal være lukket for udefrakommende.

Det gør man ved at markere for den relevante rettighed ud for brugergruppe Guests. Guests er brugere der ikke er logget ind og dermed ikke har identificeret sig.

Som udgangspunkt vil man kræve login af sine brugere undtagen evt. til søgninger. Læs mere om login

Hvis man vil beskytte sin base med mere end blot krav om login, kan man oprette en spærring af IP-adresser der ikke tilhører den institution eller organisation, biblioteket er en del af.

Det gør man ved først at bede os om at aktivere det og herefter registrere organisationens IP-adresser her:

System > Stamdata > IP-nummer