Fjernlån fra biblioteker udenfor DANBIB

(3.00)

Man kan håndtere fjernlån fra udenlandske biblioteker og danske biblioteker der ikke er med i det danske lånesamarbejde, på følgende måde:

1)

• Find en post i det bibliotek du vil låne fra, via samsøgning fra Reindex.
  • Højreklik på forsdebillede eller ikon ud for post
    • Klik Link: Der oprettes en midlertidig linkpost
    • I den formular der fremkommer, kan man reservere materialet til en bruger

2)

Send bestilling til det långivende bibliotek på almindelig vis.

Sæt ny status for bestillingen:

• Skranke
    • > Fjernlån
      • > Fokus = ILL reservation
  • Sæt flueben ved bestillingen til venstre og klik blå knap øverst
  • Vælg status "Ventende ILL"

3)

Ved modtagelse af materialet fra det långivende bibliotek, går man til:

• Skranke
    • > Fjernlån
      • > Fokus = Ventende ILL.
  • Her klikker man på ikon til højre for at modtage materialet
    • Der sendes besked til den bruger, der venter på det.
  • Herefter udlåner man det på normal vis til den ventende låner.