Betaling

Man kan åbne for at brugere selv kan betale med kort, når de er logget ind. Det kan være betaling af regninger for bortkommet materiale eller betaling for f.eks. kopier af fotos fra samlingen o.l.

Det kræver tilkøb af en supplerende tjeneste i Reindex og en aftale med et selskab der tilbyder services til online betaling.

Reindex understøtter aktuelt betalingstjenesterne Quickpay og DIBS.

Herudover skal man aktivere muligheden for betaling (PermitPayment) som en rettighed til brugerne. Når denne rettighed er aktiveret, vil brugerne se en knap i kontooversigten til betaling, hvis de har materialer i regning.

Modtagelse af betaling

Når regninger betales af brugeren selv, slettes udeståender automatisk fra oversigten over regninger og fra brugerens konto, mens materialet eller materialerne får status tabt. Hvis brugeren er sortlistet, bliver det ophævet.

Hvis man modtager betaling på anden vis, kan man manuelt registrere betaling ved at slette regning:

Skranke > Regning

Markér en regning i oversigten og vælg "Slet regning og lån" ved klik på indkøbsvogn øverst. Som ved automatisk betaling slettes udeståender fra brugerens konto, og materialet eller materialerne får status tabt.

Hvis materialer i regning afleveres, skifter de automatisk status til inde og slettes fra brugerens regningsoversigt.