Opdatering til version 3.00: Vejledninger

(Se generelt om opdateringer).

I takt med at flere biblioteker tager den nye version i brug, vil vi rette vejledningerne her i Help Center, så de stemmer med udseende, muligheder og funktioner i vers. 3.00.

I en overgangsperiode kan man opleve, at vejledningerne ikke passer, fordi ens bibliotek er blevet opdateret og vejledningen ikke er det -- eller omvendt!

Vejledninger der er opdaterede, vil være markeret med (vers. 3.00) øverst.

Skriv til os, hvis du støder ind i utidssvarende vejledninger og savner svar på brug af en funktion el.lign.

Oversigt over de vigtigste ændringer i version 3.00

OPAC

Der er en ny OPAC i den nye version. Den erstatter de tre forskellige, man har kunnet vælge imellem i vers. 2.58.

Når et bibliotek skifter til vers. 3.00, vil OPAC'en uden videre være anvendelig med nogle standardindstillinger.

Læs om, hvordan man ændrer indstillinger for OPAC her.

Editor

MARC-editoren til registrering af nye materialer er også ny.

Samtidig er en række funktioner flyttet til editoren, herunder upload af covers og dump af rå MARC-data.

Selvbetjening

Automater til selvbetjening udlån og aflevering skal genstartes efter denne opdatering. Det foregår fra indstillingerne for skranken.

Portal

Redigering af forsiden/portalen til lånere eller almindelige brugere sker samme sted som hidtil i den nye version, men måden man gør det på er ny og nemmere at orientere sig i.

Bestillinger og reservationer

Processen omkring håndtering af bestillinger og reservationer er ændret.

Stort set alt skrankearbejde er samlet i skærmbillederne for udlån og aflevering.

Fjernlån

Processen omkring fjernlån er uændret, men søgning efter fjernlånsmateriale foregår på en ny måde.