Reindex App

Den publikumsvendte forside eller portal i Reindex er skabt i et såkaldt responsivt design, så den også kan ses i en browser på en lille skærm på f.eks. mobiltelefoner.

OPAC til søgninger tilpasser sig også mobiltelefoner og mindre skærme. Lånere kan søge i samlingen, og de kan se konto og lånerstatus, hvis de logger ind på samme måde som i en browser på PC eller MAC.

Med Reindex App kan bibliotekarer og lånere også låne og aflevere selv med brug af mobiltelefonen. Telefonens kamera fungerer som stregkodelæser.

Muligheder i Reindex App

• Kontooversigt
    • Aktuelle lån med mulighed for at forny lån
    • Aktuelle reservationer med mulighed for at slette reservationer
    • Reservationer klar til afhentning
  • Udlån til låneren selv
  • Udlån til andre
  • Aflevering af materialer
  • Søgning: Her åbner OPAC i telefonens browser, og søgeresultat bliver vist i browseren

De muligheder der er tilgængelige for forskellige grupper af lånere, er styret af bibliotekets generelle politik for rettigheder.

Herudover skal bibliotekaren åbne for visning af de tilhørende menupunkter i appen til de brugergrupper der skal se dem:

• System > Systemindstillinger > Adgang > Reindex App

Ibrugtagning

Man downloader appen fra Apples App Store eller fra Google Play.

Herefter skal man logge på med den samme brugerprofil, som er registreret i bibliotekets base. Det foregår på følgende måde:

• Åbn Reindex i en browser på en anden maskine end din telefon: PC, MAC eller evt. en tablet
  • Log ind med din brugerprofil til Reindex
  • Gå til kontooversigten på forsiden og vælg fanen "Tilslut Reindex App"
    • Rettigheden userapp skal være aktiveret. Det hjælper vi med
    • Rettigheden skal gælde for de brugergrupper der skal bruge appen
  • Scan QR-koden med din telefons kamera
  • Nu er du logget ind med en brugerprofil i appen

Man vedbliver at være logget ind, indtil man aktivt logger ud. Hvis man aktivt logger ud af appen, skal man gentage processen til login beskrevet ovenfor.

Hvis man som f.eks. bibliotekar har flere brugerprofiler til Reindex og har brug for at logge på appen med forskellige profiler, skal man også logge af appen og gentage processen med registrering i appen med en ny profil.

Biblioteker der har beskyttet deres base med IP-spærring, skal være opmærksomme på at selve appen kan bruges udenom spærringen. Men søgning i basen fra appen kan ikke, det foregår i telefonens browser som er omfattet af spærringen.

Man kan derfor ikke anvende søgning fra appen via telefonens mobildata eller et hjemmenetværk, dvs. uden at være logget på et netværk, hvis IP-adresse er registreret i basen.

Læs om beskyttelse af persondata og om den privatlivspolitik der er knyttet til individuelle brugeres download og anvendelse af Reindex App.