Booking af materialer

Når bookingfunktionerne er aktiverede i Reindex, kan man åbne for at undervisere eller andre brugergrupper har adgang til at forudbestille. Det gør man under indstillinger for rettigheder. Rettigheden TextBookAdmin skal være aktiveret for de brugergrupper der skal kunne foretage bookinger.

Fra skranken har man adgang til en række menupunkter til at foretage og administrere bookinger.

(Disse menupunkter kan man også gøre tilgængelige som genveje under Selvbetjening i portalens venstre panel. Kontakt Reindex' support for at høre hvordan).

For at foretage en booking, vælg:

• Skranke
    • > Klassebøger
      • > Fag

Titler der kan bookes, vil oftest være ordnet efter fag eller lignende kategorier for overskuelighedens skyld.

• Find en titel i oversigten
  • Klik på indkøbskurv til højre åbner et vindue til at foretage booking
  • Klik på kalender til højre åbner en kalender hvor man kan se antal ledige materialer
    • Markér en periode i kalenderen og gennemfør booking på samme måde som beskrevet ovenfor

Vær opmærksom på at man godt kan gennemgøre en booking, selvom der ikke er ledige eksemplarer af den ønskede titel i den periode man vælger. Booking opfattes som et ønske, som bibliotekar og bogkælderpersonale efterfølgende tager stilling til og behandler.

Når bookingen er gennemført, fremgår den af en oversigt her:

• Skranke
    • > Bookinger
      • > Se alle

Se mere om behandling af bookinger og udlevering af materialer.