PIN-kode

Man kan vælge at en eller flere brugergrupper skal anvende både en selvvalgt PIN-kode og en brugerkode til login, når man fastsætter bibliotekets politik for login.

Normalt vil brugere selv skulle angive en PIN-kode ved første login.

Man kan også vælge et såkaldt assisteret login, hvor bibliotekaren hjælper den enkelte bruger med at angive PIN-kode. Det gør man ved at slette PIN-koden for brugeren (som beskrevet her nedenfor), umiddelbart inden brugeren selv forsøger at logge på og vælge ny kode. Dette er en sikkerhedsforanstaltning der forhindrer misbrug af brugerkonti der er oprettet, og hvor brugeren endnu ikke har forsøgt at logge på og dermed har valgt PIN-kode.

Ny PIN-kode

Hvis en bruger har glemt sin PIN-kode, kan man slette den nuværende:

• Skranke
    • > Brugere
  • Vælg + til højre for brugeren og vælg "Slet PIN"
  • Ved efterfølgende forsøg på login bliver brugeren bedt om at angive ny kode

Fast PIN-kode

Når nye brugere importeres automatisk kan man definere en fast PIN-kode baseret på brugernes personnummer. Man bør kun bruge denne metode, hvis man ikke også anvender personnummer som brugerkode til login.

Man sætter politikken for fast PIN-kode her:

• System
    • > Data
      • > Håndtering af persondata

Der er tre indstillingsmuligheder:

• 'Deaktivér slutbrugerpinkode ved import'
    • Dette vælger man, hvis man vil bruge assisteret login som beskrevet ovenfor
  • 'XXXX Last four digits'
    • Her vælger man at de sidste fire cifre i personnummer er PIN-kode
  • 'MMYY'
    • Her vælger man at de første fire cifre (fødselsdato) i personnummer er PIN-kode

Kontakt os hvis du ønsker at biblioteket skifter politik for valg af PIN-kode. På den måde sikrer vi at samme politik kommer til at gælde for gamle og nye brugere.

PIN-kode ved selvbetjening

Man kan godt have en generel loginpolitik der kræver PIN-kode og tillade login uden PIN-kode ved det selvbetjening.

Gå til indstillinger for selvbetjening:

• Skranke
    • > Selvbetjening
  • Klik til højre for at redigere indstillinger og sær eller fjern markering ved feltet "Angiv PIN-kode"